a

Latest Posts:

Sorry, no posts matched your criteria.

Follow Us:

WAT IS WORDPRESS

WAT IS WORDPRESS
WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) om websites te realiseren. Via een gebruiksvriendelijk management systeem kan de inhoud (content) van een website via de backend (achterkant van de website) aangepast worden zonder dat hier technische kennis voor nodig is.

WELKE SOORTEN CMS ZIJN ER?
Oorspronkelijk was WordPress bedoeld om blogs te schrijven. Magento werd gebruikt voor webshops en Joomla en Drupal werden gebruikt om websites te realiseren. MAN-D-SIGN is begonnen met het maken van websites in Joomla. Met de jaren heeft WordPress een flinke inhaalslag gemaakt en is dit, vooral voor het website beheren door de klant zelf, het meest gebruikte en gebruiksvriendelijke CMS systeem.

WordPress is een open source software, wat wil zeggen dat iedereen deze gratis mag downloaden en gebruiken. Omdat ook veel ontwikkelaars met deze open source werken en plugins “bouwen” die geschikt zijn voor dit CMS systeem zijn de mogelijkheden van een WordPress website oneindig. Zoek je een functie die niet standaard wordt aangeboden, kan deze ook altijd custom made “gebouwd” worden.

Voor een website installatie heb je 3 dingen nodig; een “plekje” op het web (hosting), een adres die naar dit “plekje” stuurt (domeinnaam) en een database waarin alle informatie aanwezig op de website vandaan gehaald kan worden.

Om WordPress te installeren plaats je een uitgebreid bestanden en mappen pakket op de FTP server (hosting) via een file transfer programma zoals bijvoorbeeld FileZilla. Tegenwoordig zijn er ook veel hosting partijen die het mogelijk maken met één druk op de knop WordPress te installeren. Na het invullen van wat technische informatie (zoals je database gegevens) download je een template die je activeert op jouw WordPress site.

En hierna kan het beginnen! Je kunt een template aanpassen qua kleuren en eigen afbeeldingen zodat deze past bij jouw bedrijf.

Denk je nu bij jezelf; “Jeetje, waar moet ik beginnen?” dan schieten wij je natuurlijk te hulp. De beschrijving hierboven van de installatie en de gekozen template in jouw huisstijl zetten doen wij van MAN-D-SIGN uiteraard voor jou. Maar staat de website eenmaal, dan kun jij deze heel gemakkelijk zelf aanpassen! Bekijk onze WordPress mogelijkheden.
Er bestaan zelfs plugins, zoals bijvoorbeeld een restaurant module, die je in de activiteiten binnen jouw bedrijf kunt gebruiken. Zoals een reserveringssysteem of een afrekenmodule. WordPress is dus zeker een aanvulling voor jouw bedrijf!